Belastingwetgeving

pexels-olia-danilevich-5466820

Subtitel

Belastingwetgeving

In het leven zijn er twee dingen die moeten: Naar de wc gaan en belasting betalen. Het betalen van belasting doen we het liefst, als het toch moet, zo weinig mogelijk. Toch blijft de belasting voor de meesten te hoog, alles wat je betalen gaat van je inkomen af en heb je minder te besteden.

Aan de andere kant, als we geen belasting zouden betalen, zie dat je dat gelijk. Je rijdt dan op wegen die slecht onderhouden zijn, de ziekenhuizen zouden je niet meer goed behandelen. Geen vangnet meer, als je daar gebruik van moet maken. Niet meer in een fatsoenlijk huis kunnen wonen en noem maar op.

Subtitel

Belastingwetgeving

De overheid hoort ons wel, maar ook zij moet keuzes maken. Als er veel belasting inkomsten bij de overheid binnenkomen, dan is de mening van de meesten dat het geld wat de overheid overhoud moet gaan verdelen onder de bevolking. Een ander deel zegt dan weer dat we met dat geld het overheidstekort moeten verlagen. Maar ja, het is niet altijd mooi weer, in een ander jaar komt de overheid geld tekort. Tsja, waar moet dan het geld vandaan komen? Dan vindt men dat de overheid wel een beetje geld bij kan lenen. Maar als je gaat lenen, moet je dat ooit weer terugbetalen èn je moet er dan weer rente over gaan betalen. Je ook de belastingen verhogen, maar dat wil bijna niemand. Dan blijft er nog maar één ding over en dat is minder uitgeven. Ook dat heeft weer gevolgen, minder onderhoud aan de infrastructuur, waardoor meer files, minder treinen, minder goede zorg.

Belasting een saai onderwerp, je doet het nooit goed. Altijd de gebeten hond.

Ook de jaarlijkse belastingaangifte geeft op menig feestje een bron van discussie. Hoe kan je de belasting te slim af zijn? Helaas dat gaat niet, tegenwoordig weet de belastingdienst bijna alles van je, en ook de belastingdienst luistert mee op menig feestje.

pexels-pixabay-53621
pexels-olia-danilevich-5466820

Subtitel

Belastingwetgeving

Er zijn nog maar een paar aftrekposten, en dan nog moet je rekening houden met drempels. Belasting terugkrijgen betekent eigenlijk niet meer dan dat je in een heel jaar teveel belasting hebt betaald. Aftrekposten die er nog wel zijn, zijn medische kosten, bepaalde dieetkosten, bepaalde giften, hypotheekrente en daar houdt het wel mee op. Toch zijn er boekhoudkantoren die roepen dat je wel tot € 1.848 terug kunt krijgen van de belasting. Dit is gedeeltelijk waar, eigenlijk is dit de (maximale) zorgtoeslag. Iemand die de belasting voor je regelt heeft inzicht in je inkomsten en uitgaven en kan daardoor, eenmaal ingelogd bij de belasting, inzien of je mogelijk recht hebt op één of meerdere toeslagen. Wimmies kan dit ook, maar informeert de aanvrager eerst of dit wel wenselijk is, daarom zijn de tarieven van Wimmies concurrerend. Vraag je de toeslag aan via Wimmies, dan berekent Wimmies of je recht hebt op één of meerdere toeslagen (inkomens- en vermogenseis). Heb je achteraf gezien geen recht op de aangevraagde toeslag(en) via Wimmies? Dan krijg je je geld gewoon terug van Wimmies.

Twijfel je nog?

Neem contact op

Twijfel je over je contract of dat je bepaalde werkzaamheden doet die niet mogen. Denk je dat je in het recht staat tegenover je werkgever?