Privacyverklaring

Subtitel

Privacyverklaring

Zoals alle boekhouders, accountants en belastingconsulenten beschikt ook Wimmies over privé gegevens, zoals naam, adres, geboortegegevens, maar ook BSN nummers, bedrijfsgegevens, inkomensgegevens, bankrekeningnummers. Allemaal gegevens die nodig zijn om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en die u wettelijk verplicht bent te overhandigen aan uw boekhouder, accountant en belastingconsulent om uw belastingaangiftes te kunnen behandelen. Ook heeft Wimmies, en ook alle andere boekhouders, accountants en belastingconsulenten een wettelijke bewaarplicht van deze gegevens van zeven jaar. Tevens heeft Wimmies te maken met de privacywetgeving en de belastingwetgeving.

Wimmies bewaart zijn gegevens offline op een geheime plaats en alleen geautoriseerde bevoegden met een geldige reden hebben toegang tot de gegevens die nodig zijn. Toegang tot gegevens die niet nodig zijn worden afgeschermd. Onder de geautoriseerde bevoegden behoort ook de belastingdienst, echter zij hebben alleen toegang tot gegevens waarop een wettelijke recht geldt, andere gegevens en/of gegevens van anderen, waarvoor geen rechten bestaan, zal Wimmies deze gegevens afschermen. Wimmies informeert de client altijd, indien er gegevens aan geautoriseerde bevoegden moeten worden afgestaan. Ook de geautoriseerde bevoegden vallen onder de privacywetgeving en/of  belastingwetgeving. Indien er geen wettelijk recht is om de gegevens van Wimmies in te zien, zal Wimmies weigeren deze gegevens in te laten zien.

Wimmies zal elk verzoek, door wie dan ook, weigeren om gegevens in te (laten) zien of af te (laten) geven, tenzij er een wettelijke verplichting hiertoe bestaat. Ook zal Wimmies geen enkele informatie op weke manier dan ook verstrekken aan derden.

Twijfel je nog?

Neem contact op

Twijfel je over je contract of dat je bepaalde werkzaamheden doet die niet mogen. Denk je dat je in het recht staat tegenover je werkgever?